Navigatie naar de handleiding: Menu linkerzijde > klik op alle pagina’s > beweeg de muis over de pagina handleiding en kies voor ‘bewerk met elementor’.
Opmerking: bij het aanmaken van categorieen en producten is het beter om met de producten te beginnen, zodat een nieuw product tijdens het aanmaken al direct aan een categorie kan worden toegewezen. Men kan overigens een product ook aan meerdere categorieen toewijzen.

Opmerking: het woord ‘hover’ betekent: houd de muis boven (maar klik er niet op).
Belangrijke tip: gebruik tijdens de werkzaamheden 2 computers (of 2 verschillende Browsers) zodat men op de ene kan inloggen, en op de andere kan zien wat de klanten zien. Gebruik aan de Admin-zijde Google Chrome, dit is de beste browser qua snelheid en standarisatie.

———————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————

Aanmaken nieuwe categorie:
Hover de menu-knop Producten, er ontstaat dan rechts een submenu, klik op Categorieen. Men komt direct op de pagina ‘Productcategorieen’.

1: Naam: naam van categorie

2: Slug: zelfde als naam

3: Hoofdcategorie: kiest men ‘geen’, dan wordt deze nieuwe categorie zelf een hoofdcategorie. Men kan ook kiezen voor een hoofdcategorie uit de keuzelijst, deze nieuw aangemaakte categorie zal in dat geval een sub-categorie worden van de in de lijst gekozen Categorie.

4: Omschrijving: in sommige thema”s van toepassing, bij dit thema niet, dus leeg laten.

5: Weergavetype: laat staan op ‘standaard’

6: Afbeelding uploaden: men voegt hier een afbeelding toe, klik op de knop, en men komt in de Media-bibliotheek, waar de juiste afbeelding gekozen kan worden. Indien de gewenste afbeelding er niet bij staat, kan men (nog steeds in de Mediabibliotheek) bovenaan op het tabblad ‘bestanden uploaden kiezen’.

7: Indien gereed met alles: klik op de blauwe knop ‘categorie toevoegen’. De zojuist aangemaakte categorie zal nu in de rechterlijst staan.

Opmerking:  Of deze nieuwe Categorie zichtbaar is in het website-menu hangt af van andere instellingen, wij hebben hem standaard staan als niet automatisch toevoegen. De instellingen voor het menu zijn te vinden bij: Weergave > Menu’s
———————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————

 

 Aanmaken nieuw product:

Hover de menu-knop Producten, en kies ‘nieuw product’. Men komt dan op de pagina ‘Nieuw Product toevoegen’.

1: Productnaam: vul productnaam in. Probeer producten consistent te houden qua naam, bv al dan niet Hoofdletters, tussenstreepjes enz..

2: Omschrijving: Onder productnaam (het grote witte vlak) vult men de omschrijving in.

3: Reguliere prijs: prijs van product zonder BTW

4: Belastingklasse: Kies BTW klasse; Gereduceerd tarief staat nu op 9%

5: Korte productomschrijving: spreekt voor zich, kijk anders eens aan de Frontend-kant (klantzijde) van de website, om een indruk te krijgen van wat klanten zien.

RECHTERKOLOM:

6: Productcategorieen ( in Rechterkolom) vink de categorie (of meerdere) aan, waarin het product te zien is.

7: Producttags: In Nederlands ook wel ‘Labels’ geoemd. Vul woorden in die met het product te maken hebben. Niet echt noodzakelijk..

8: Productafbeelding: klik om weer in de Mediabibliotheek te komen, of om een nieuwe afbeelding te uploaden.

9: Productgalerij: Indien meer afbeeldingen gewenst voor product

10: Publiceren: Indien alles gereed: Blauwe knop (Rechterkolom, bovenaan) ‘Publiceren’ klikken. Men kan ook als Concept opslaan, indien nog niet gereed.

11: Controle: kijk aan de Frontend (klantzijde) of het product zichtbaar en naar wens is.