De molenaar maalt het graan op windkracht en houdt daarmee het oude ambacht levend.
Eenmaal binnen in de molen kijk je zo in onze banketbakkerij. Daar wordt met de hand een mooi assortiment producten gebakken.
Voor de komende maanden staat op het progamma:
za. 4 mei a.s. – Biomarkt Haarlem aan de Kleverlaan van 10.00 tot 15.00 u.
Wil je zeker weten dat ik de juiste spullen voor je bij me heb, bestel het dan vast voor en vermeld bij opmerkingen op welke markt je het komt ophalen!!
Op zaterdag 11 mei en zondag 12 mei is het open dag op onze molen.
Je kunt zelf de molen bekijken of mee doen met een van de rondleidingen om 11.00 en 15.00 uur op beide dagen.
In onze winkel is vanalles te proeven en voor de kinderen staat er een knutseltafel klaar en gaan we windmolentjes maken!
Groot feest op zo. 23 juni!!
Op deze dag is het hele terrein rond de molen gezellig ingericht met kramen. Diverse ambachtslieden verkopen hun mooie spullen en voor de kinderen zijn er diverse aktiviteiten om gratis aan mee te doen!
Het feest is van 11.00 tot 17.00 uur.
Je bent van harte welkom!!
p.s kom liefst op de fiets
De Keuringsdienst kwam bij ons op bezoek om meer te weten te komen over zetmeel.
Vincent legt het uit aan Ersin Kiris.
Seizoen 22 Afl. 12 – Gemodificeerd zetmeel
Vincent Kraan, enthousiast molenaar en man van de natuur.
Maalt met alle winden de tarwe, boekweit, spelt en rogge.
Judith Breed, bevlogen banketbakker.
Bakt de heerlijkste koekjes van ons eigen meel.
Karlijn Kraan, voortrekker van biologisch koken en bakken.
Heb je vragen? Of heb je ideeën nodig? Vraag het Karlijn.