Out of Stock

Vervolg bakworkshop desembrood op di. 16 januari 2024 = VOL

92,50

Category:

Uitverkocht

Versgemalen biologische graan uit Noord-Holland, een zijdezachte, luchtige structuur en knapperige korst blijft de basis van desembrood bakworkshop. Van Bas Dam heb je in de basisworkshop de kunst van desembrood bakken geleerd met één van de beste baktarwes van Nederland: Lavett. Geteeld in Middenmeer en tot bloem gemalen op de kracht van de wind. In de vervolgworkshop leer je hoe je degen maakt van meel van andere graansoorten. Wat betekent het voor de hoeveelheid water bv. Ook laat Bas zien hoe je een brood leuk op kunt maken met diverse zaden of vlokken op de buitenkant. En hij legt uit welke vulling je voor het brood kunt gebruiken en hoe je dat toevoegt aan je deeg zodat je bv. een abrikozen-hazelnotenbrood krijgt!

De workshop start om 17.00 uur. We beginnen met het opmaken van het voorbereide deeg, laten je zien hoe je zaden op een brood plakt en bakken met een deel van het deeg gelijk de eerste broden. Bas neemt een verrassings deeg mee.  Dit keer komt de theoretische achtergrond van Karlijn, zij is natuurvoedingsdeskundige en legt uit wat het verschil is tussen de diverse granen, welke bak eigenschappen daar bij horen en welke voedingswaarden. Bas vervolgt het verhaal en neemt de kennis mee in het aanpassen van de receptuur voor het brood.

Een diner met heerlijke biologische maaltijd soep en net gebakken desembrood geeft je daarna energie om aan de slag te gaan. Vervolgens kneden we een deeg waarmee je de volgende dag zelf kunt bakken. je krijgt dan de mogelijkheid om zelf een samenstelling van deeg van diverse bloem en/of meelsoorten te maken. Ook krijg je uitleg over je vulling aan je deeg kunt toevoegen en krijg je recepten voor het gebruiken van restjes desem.

Je gaat naar huis met een tas vol aan meelsoorten, zaden en noten en voldoende recepten om thuis mee aan de slag te gaan.

Natuurlijk is er ook gelegenheid om praktijkvragen te stellen! Heb je echt een dringende vraag, vermeld die dan vast even bij opmerkingen in het aanmeldscherm, dan weet je zeker dat je antwoord gaat krijgen!

Tijdens de workshop is er koffie, thee en koekjes uit eigen bakkerij naar believen.
De kosten zijn € 92,50 per persoon inclusief consumpties en uitgebreid aanvullingspakket.

Uitgebreid Aanvullingspakket:

  • 2,5 kilo biologisch Lemairemeel
  • 1 kilo biologisch Roggemeel
  • 1 kilo biologisch Speltmeel
  • 1 zakje biologische granen en zadenmix
  • 1 zakje biologisch gedroogd fruit en 1 pot biologische nootjes naar keuze
  • mapje met diverse recepten

Bij afmelding 2 weken voor de workshop wordt het geld teruggestort, bij afmelding binnen de 2 weken wordt de helft van het cursusgeld retour gestort ivm de onkosten die wij maken. Bij afmelding aan onze kant blijft de aanmelding staan voor de volgende workshop.