Ingredienten: tarwebloem* [gluten], rietsuiker*, amandelmeel*, vanillesuiker*, zout. * van biologische oorsprong. In dit bedrijf worden noten verwerkt.
Gemiddelde voedingswaarden per 100 g: Energiewaarde 379 Kcal/1590 KJ – Eiwitten 8,7 g – Koolhydraten 69,3 g w.v. 27,2 g suikers – Vetten 6,4 g w.v. 0,6 g verzadigd – Vezels 1,8 g – Zout 0,2 g.
Recept voor feestkoekjes: Doe de mix in een kom, voeg 200 gram roomboter en 1 ei toe. Snij met 2 messen de boter klein en vermeng met het meel. Ga door tot er kleine kruimels zijn en de boter goed vermengd is. Maak een bal van het deeg en daarna een worst. Rol hem in de folie. Leg de worst een nacht in de koelkast of een uur in de diepvries. Snij de worst in dunne plakken. Leg de helft van de plakjes op bakpapier. Bak deze af in een voorverwarmde oven op 175 graden tot ze goudbruin zijn. Leg de 2e helft van de plakjes op bakpapier en steek een figuurtje uit het midden (foto 3). Bak de 2e helft af. Smeer (frambozen) jam zonder suiker op de 1e lading koekjes en plak daarna de 2e lading koekjes er op (foto 4)
Aanvullingen op dit recept:
1: Als je het simpel wilt houden, maak dan balletjes van het deeg ter grote van een walnoot, leg die op bakpapier, duw met je duim kuiltjes in de balletjes en vul de kuiltjes met suikervrije jam. Bak de koekjes af en laat ze goed goudbruin worden. (evt. versieren met glazuur) zie foto 5
2: Maak extra glazuur om de koekjes te versieren met 125 gram poedersuiker, 1 eetlepel suikervrije jam en 1/2 -1 eetlepel kokend water en roer dit goed door elkaar. Voeg hier evt. gevriesdroogde frambozensnippertjes aan toe voor kleur en smaak. zie foto 6
3: Maak echte Deense Hindbearsnitter door de koekjes heel te bakken (geen vormpje uitsteken), na het bakken de helft besmeren met suikervrije frambozenjam, 2e koekje erop plakken, het bovenste koekje geheel insmeren met glazuur en bestrooien met frambozensnippertjes. Laat het glazuur goed uitharden voor je de koekjes in een trommel bewaard. zie foto 7 en 8