Walnootkruidkoekmix
Ingredienten: rietsuiker*, tarwebloem* [gluten], walnoten* [noten], volkorentarwemeel* [gluten], speculaaskruiden*, bakpoeder*(rijsmiddel E334, E500), zout.
* van biologische oorsprong.
Gemiddelde voedingswaarden per 100 g:
Energiewaarde 420 Kcal/1743 KJ
Eiwitten 7,2 g
Koolhydraten 65,3 g w.v. 39,5 g suikers
Vetten 12,7 g w.v. 1 g verzadigd
Vezels 3,6 g
Zout 0,7 g.
Recept voor een heerlijke walnootkruidkoek
Voeg 2 dl water toe aan de mix. Roer dit tot een dik beslag. In een kleine cakevorm afbakken in een voorverwarmde oven op 175 °C in 45 tot 50 min. De kruidkoek een uur in de warme oven laten staan. Eventueel na afkoelen bestrooien met poedersuiker voor een winters tintje. Eet smakelijk!
Tip: rasp een winterwortel en roer die door de mix voordat je water toevoegt. Daarna gewoon de andere stappen volgen.